19.4.11

13

ayer hitam, johor (part 1)

aiyoooo...
pagi2 lg perut aku nie dah menghasilkan bunyi
padahal sblum masuk ofis td,dah bekfas ngan en.tunang
knp?? lapar lg ke? musykil2.....

sabtu,ahad,isnin
aku balik johor
mencari brg kawin kami

sabtu...
pg2 dah bertolak dr KL...
terus menuju ke Ayer Hitam, Johor
10.30 pagi dah smpi.....
wah,semangt betol nie....







sempat posing tau....ngeee~




rambang mata nak pilih...
singgah ke semua kedai...
mencari brg yg murah....
akhirnye jumpe nie......
tadaaaaaa.....

beli yg biase2 je....
low budget lor...huhuhu
1pcs = 80sen
murahkan???

sape nak mintak aku belikan,boleh bgtau...
huhuhu
byk design dan color....
beza pon 20-30sen jelah...
x sempat nak amik pic cawan yg len...


nie plak bunga pahar yg mama pilih
padahal hr tue aku dah beli kat melaka
tp die nak beli lg...
penin2....org kedai tue ckp design bru
mama trus nak...lyn jelah
ayah nak bayar...huhuhuhu
100pcs = RM370 siap 2 kaki gantung2 tue...

bonet kete dah penuh...
sumbat kat bhgn seat blkg...
penuh jugak...
separuh lg sumbat dlm kete ayah n mama
hehehehe...tumpang yerk
len kali kne bwk lori...nielah perempuan

en.tunang tgk balik checklist....
ade yg over budget x...
huhuhuhhuhu


koleksi cadar yang byk...
rambang mata nak pilih...
akhirnye,xde pilih mane2 pon...hehehe

nielah hasil borongan kami kat ayer hitam
wah,byknyeeeee....

yg dlm kotak tue adalah cawan...
yg beg2 plastik tue,paper bag

x jd amik cake box...
sbb mama n ayah x berkenan...
die beli paper bag len...

layankan jelah...
sbb ayah byrkan lg...huhuhuhuhuu...

1 paper bag tue, 45 sen
(carrier box handle)
tp bercorak2....pink + purple
lupe nk amik pic cmne rupenye....


p/s : org kate kat Nilai murahkan???
tp sebenarnye,kat ayer hitam lg murah tau....huhuhu

lots of love
thanks for reading ♥ ekinyusri

13 comments:

  1. Tapi, ayer hitam tu jauh lah pulak nak pergi.... huhuhu... Bestnye shopping macam2..

    ReplyDelete
  2. rumah AJ dekat je ngan air hitam tu..brg2 mmg murah, lg2 brg pengantin...BTW...selamat pengantin baru..:8)

    ReplyDelete
  3. klu nak kirim ngan ekin,boleh jer...
    klu ekin balik johor,ekin leh singgah
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. dulu g umah bakal mak mertua kat batu pahat sempat jugak dia bawak jln2 kat ayer hitam ni...mmg best kan kalo nk shpping brg2 kawen kat situ

    ReplyDelete
  5. best kan, gi sane .. barang2 dia not bad kan .. memg pon, nilai lagi mahal dari aitam ...dah penah survey sebelum ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. yup...
    lgpon senang nak tawar-menawar nie

    ReplyDelete
  7. wahhh, dulu ms ulang alik BP xde plak nk kawen. da x gi, baru nk kawen. hahaha. murah kan brg2 kat sana ekin. hurmm, tp mak x suka bg brg, dia soh bg mkanan gak. fenin

    ReplyDelete
  8. huhuhu, sy tak sampai lagi kat ayer hitam nih..macam best jer.ari tu p kat semua house jer, tunang kan kat putrajaya so turun kl jer la jwbnyer..:(...

    ReplyDelete
  9. masa saye kawen dulu pun, mama dan arwah babah saye belikan bungga pahar di ayer hitam. serius, memang murah dan banyak pilihan. tp kalau org yg kebetulan ke sana, or mmg duduk sana, ok la nak beli... kalau jejauh nie, kira kos lagi, dah kira mahal juge. apa pun, ayer hitam mmg best kalau nak shopping brg2 door gift :) happy hunting dear!

    ReplyDelete
  10. wah..sonotnye shopping kawen!

    ReplyDelete
  11. besnye shopping....heheh...ari tu nida kna outstation ke jb, pastu sje bwak mak ayah skali..ondaway blik singgah yer hitam ni, huu..penuh keta..hehe..
    ekin..box yg ekin tunjuk tu, kat ayer hitam gak eh?

    ReplyDelete
  12. ai pun bagi kat my guest cawan bunga tu but yg besar skit (saiz mug) dapat RM 1 kat nilai

    ReplyDelete